Zon 4 - sovrummet

Kommentera
Vilken helg det har varit. Det räcker egentligen med att det bara är en vecka kvar till jul men helgen har varit fylld med barnens aktiviteter. I lördags var jag med äldsta dottern på handbollsmatch som tog större delen av dagen. Igår var det handbollsmatcher för yngsta dottern på förmiddagen. Sedan fixade vi de sista julklapparna innan det var dags avslutning i simskolan. 

Denna vecka är det sovrummet som gäller. För att kunna koppla av och få ordentlig vila i rummet är det viktigt att det är ordning och inte för mycket saker. 

Tyvärr är det lätt att det hamnar mycket saker här. Det är lätt att tänka att vi sover ju bara här och besökare har inte inget att göra i sovrummet så rummet kanske inte blir prioriterat vid rensning. 

(null)

Dagens uppdrag är att kasta och rensa 27 saker (smått som stort) - enligt Flylady kallas detta 27 fling boogie. 

Jag tänker fokusera på tonårsdotterns rum och hjälpa henne att få lite bättre ordning den här veckan. 

Hur ligger ni till med julförberedelserna? Är det mycket kvar att fixa? För att undvika stress dagen innan så skriv en lista med allt som är kvar att göra och dela upp arbetet på de dagar som är kvar. Sätt timern på 15 minuter och kör. Vila en stund och kör 15 minuter igen. 

Glöm inte veckostädning så här på måndagen. Jag klarade av min igår. Hos oss blir veckostädning oftast gjord på söndagar.