Rensa hot spots i zon 1

Kommentera

Igår var en sorglig dag här hemma - vi avlivade vårt fina marsvin. På kvällen hade vi en fin begravning och flickorna la varsin ros på graven. Tröst är att hon inte var frisk och det var för hennes bästa. Tänk vad fäst man kan bli i en sådan lite varelse. 

Idag rensar vi "hot spots" i alla rum som tillhör zon 1. Plocka undan saker som ligger framme och lägg tillbaka på rätt plats. Plocka bort det som inte hör hemma i respektive rum. 



Ofta vet man vilka platser där det lätt samlas saker. Tänk på att inte tillbringa för lång tid i varje rum. Använd timern. 15 minuter totalt. 

Månadens vana - tidskrifter, tidningar och magasin


Det finns flera typer av dessa. 

1. De som du prenumererar på. Fundera på om du verkligen läser dem? Säg annars upp tidningen och så sparar du lite pengar. Jag prenumererar på Leva & Bo men inser att jag har alldeles för många olästa tidningar så den kommer jag att säga upp. 

Om du har läst tidningen och hittat något intressant så klipp ut eller fota det du vill spara istället för att spara hela tidningen. Sparar du hela tidningen är det ändå svårt att hitta det du sparade tidningen för senare. 

2. Gratistidningar som kommer i brevlådan. Det kan vara fackets tidning eller en villatidning. Rensa bort och kasta de du vet att du inte kommer att läsa. Hitta ett bra ställe att lägga tidningar du vill läsa, t ex i en korg och rensa regelbundet.