Zon 5 - vardagsrummet

Kommentera

Hej på er. 


Hoppas ni har haft en skön helg. Efter att ha varit på en fest I lördags som varade långt in på småtimmarna önskar jag att det var en dag till på helgen. Men men - det är bara att bita ihop. 

Tänkte göra färre blogginlägg den veckan och istället lägga upp uppdrag varje dag på instagram (vardagsfixwebblogg) och på Facebook (Vardagsfix).

Enligt Flylady ska vi fokusera på följande den här veckan:


Måndag:
Ställ dig i vardagsrummet och fundera på vad som står på bord, bokhyllor och övriga öppna ytor. Tycker du om alla saker eller står de bara där för att de alltid har gjort det? Rensa bort det du inte längre tycker om. 

Om det är saker du fortfarande tycker om men ändå tycker att det är för många så plocka bort några och byt ut om några månader igen. Då förnyas rummet utan att behöva köpa nytt. 

Tisdag:

Fokusera på soffa och fåtöljer idag. Vad finns gömt under dynorna? Dammsug under och mellan dynorna. Jag har en skinnsoffa som jag brukar rengöra med en fuktig trasa. 

Onsdag:

Plocka bort allt som inte hör hemma i vardagsrummet och lägg tillbaka de saker som har en plats i vardagsrummet men som inte ligger där. 

Torsdag:

Dammsug noggrant i vardagsrummet. Fokusera på att komma åt vid vägg och dammsug även golvlister. 

Fredag:

Fixa något extra fint till vardagsrummet när det snart är helg igen. Kanske en blombukett eller en ny krukväxt. 

Min detaljerade städrutin för vardagsrummet ser ut så här. Anpassa listan så att den passar just ditt vardagsrum.