Förrätt / tilltugg
Huvudrätt
Efterrätt
Vit kladdkaka
150 g smör
200 g grovriven vit choklad
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 3/4 dl mjöl
Garnering
Florsocker
25 g grovriven vit choklad
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i smöret. Rör om.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en form, ca 23 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 22-27 minuter beroende på hur kladdig du vill att den ska vara.
Garnera med florsocker och vit choklad. Servera med vispad grädde.
På nyårsafton ska vi till några vänner som vanligt. Vi kör på säkra kort med ungefär samma meny som föregående år. Varför ändra ett vinnande koncept?

Förrätt
Huvudrätt
Helstekt oxfile med rödvinssås och potatisgratäng som serveras med haricots verts
Rödvinssås (recept från Jennys matblogg)
Smör
2 scharlottenlökar
1 dl vatten
3 dl rödvin
4 msk koncentrerad kycklingfond
1 /2 tsk timjan
1 msk tomatpure
salt o vitpeppar ev . majzena
Häll upp lite smör i en kastrull och bryn löken glansig, men inte brun. Häll i vin , vatten , fond, tomatpure, timjan och salt och peppar. låt sjuda / koka till vätskan har reducerats till hälften. Sila såsen så att den blir slät. ( Red ev av såsen med lite maizena om ni önskar en tjockare sås. Låt sjuda upp- sedan är den klar att serveras. )
Haricots verts 6 port recept från ICA
Koka 300 g haricoverts
Blanda med 3 msk hackad schalottenlök och 2 msk balsamvinäger
Efterrätten fixar värdinnan men tror att det blir cheesecake.